Djurplågare på fri fot!! VARNING!!!

I våras så försvann det hundvalpar spårlöst i Stockholm. Stort pådrag att hitta valparna blev det. Visa sig senare vara början på en fruktsansvärd historia.

http://www.expressen.se/nyheter/misshandlade-och-styckade-valp/

Så det var alltså ägarna själva, som var skyldiga. Visst hade jag hört ryktena, visst hade även jag noterat en del saker som kanske var lite… Avvikande, hos dem – men jag hade ändå inte förlikat mig med att det skulle vara så. Nu inte bara var det så att de slagit ihjäl Lillebror, de hade även lyckats komma över ytterligare en valp, som fick dö vid den ringa åldern av tio veckor.

Men nu var de häktade, nu började det hända saker! Tyvärr skedde också en del misstag: fel kvinna pekades ut som mannens sambo, trots att de varit skilda i två år och hon absolut inte har med saken att göra. Tusen nya frågor uppstog och en vild jakt på vittnen, samt andra som detta par varit i kontakt med, påbörjades. För detta par har nämligen varit i konstant jakt på amstaffvalpar, ända fram till veckan innan de häktades. Många uppfödare trädde fram och berättade att de blivit kontaktade, och enligt uppgift har mannen även varit i kontakt med en omplaceringsgrupp på facebook.

Det häktade paret heter Arslan Gökhan, född 820311-5756
med sambon Evrim (Oya) Güner, född 791006-5163

Den 24e augusti begärdes de omhäktade fram till den 7e september (alltså idag, åtalsförhandlingar pågår i skrivande stund) då åtalsförhandlingar ska ske. Båda sitter fortfarande misstänkta för djurplågeri. Det fanns en del andra misstanker mot dem: grovt narkotikabrott, försäkringsbedrägeri och försök till försäkringsbedrägeri, någon av dem är redan friad på någon punkt, men båda sitter alltså fortfarande misstänkta för grovt djurplågeri.

Lillebror har en sida på facebook, Lillebror ser Dig

Gökhan försatt på fri fot!????? 2012-12-11
Ja, så är då rättegången mot Lillebrors och Pilangos baneman över, i Svea Hovrätt.
Den 6e, 7e och 10e december hölls rättegången, lite förvånande inte i säkerhetssal vilket ju var fallet i Tingsrätten. Den sista dagen gick fort, då var det bara slutpläderingarna från åklagare respektive advokat.

Åklagaren yrkade på sammanlagt 2 år och 9 månader, 1,5år för varje valp som bragts om livet under dessa svåra plågor. Advokaten ville att den åtalade skulle försättas på fri fot i avvaktan på dom, men detta avslogs under rättegången.
Dock hände något senare under måndagen, som gjorde att detta beslut revs upp, och Arslan Gökhan försattes på fri fot ändå.

Info hämtad från http://hundtilltusen.wordpress.com/

Tror att det jag önskar denne person är olagligt och hoppas innerligt att det finns folk som inte har samma spärrar som jag som läser detta!
Är det olagligt att skriva så?? Ja kanske... Men det förtjänar han!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0